10.11.2025.

Mārtiņdiena ir laiks, kad pabeigti visi lauku darbi un novākta raža. Tas ir jautrs un bagātīgs rudens noslēguma svētku brīdis, kad galdā liek dažādus gardumus no rudens veltēm – ābolus, burkānus, ķirbjus, kartupeļus un citus labumus.

Arī mūsu skolā šogad Mārtiņdiena tika svinēta radoši. Katram bērnam kopā ar vecākiem bija uzdevums pagatavot kādu svētku ēdienu un pierakstīt tā recepti. Tādējādi tapa skaists un garšīgs recepšu krājums, kas atspoguļoja gan ģimeņu tradīcijas, gan izdomu.

Mārtiņdienā katra klase prezentēja savus ēdienus. Daži skolēni bija sagatavojuši stāstus un fotogrāfijas par ēdiena tapšanu, citi izveidojuši krāšņus zīmējumus, bet bija arī tādi, kas savu stāstu parādīja ar īstu teatrālu uzvedumu. Skolu piepildīja radoša un priecīga noskaņa, jo pasākuma noslēgumā mājturības un ēdināšanas pakalpojumu kursu audzēkņi bija sagatavojuši konkursu, kaņepju maizīšu degustāciju un veselīgu pārsteigumu dāvanu.

Šie svētki atgādināja, ka Mārtiņdiena nav tikai par darbu noslēgumu, bet arī par kopā būšanu, radošumu un pateicību par visu, ko rudens devis.

Galerija